Kategorier

Kalender

April 2021
M T W T F S S
« Mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ljus påverkar barnen

Barn är fantastiska ting. De kommer till världen som oskrivna blad, oförmögna att göra något till en början, men med en oändlig potential. De är rena till sinnet och inte alls de fördomsfulla varelser som vi människor blir efter bara några år på denna jord. Allt är lek och stoj – livet är till för att upplevas och avnjutas – och allt ter sig simplare under barnets tidiga år. Sedan kommer skolåren, och då får man ta del av barnets fantastiska törst efter att lära sig mer om världen den njuter av och trivs i så mycket – och är det inte då vår plikt att hjälpa dem på traven?

Barn lär sig ständigt. Det finns inte en minut då de inte tar in ny information som de bearbetar, kommer ihåg och implementerar på sin verklighet, på sitt sätt. Som förälder eller vuxen närvaro i deras liv kan du hjälpa dem genom att ge dem de förutsättningar och verktyg som de behöver, och en av de sätten du kan hjälpa på är att tänka på vilket ljus de vistas i när de är hemma, där de kan övervakas.

Varför ljuset? Jo, för att det visats i tid och otid att ljus har en påverkan på hur barnen tar till sig information, bygger upp en lust för sin omgivning, och koncentrerar. Man kan till och med anpassa lamporna så de ändrar ton, vilket också reglerar, på ett latent sätt, hur barnen beter sig.

Det kan vara värt att beakta. Effektiva barnlampor kan med andra ord spela en stor roll i hur ett barn växer upp och sedermera tar till sig information, disciplin och kultiverar en mental, god hälsa.