Kategorier

Kalender

June 2021
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ska ditt barn ha en mobiltelefon

något som är mycket debatterat och skrivet om är om det är nyttigt för barn att ha en mobiltelefon. Något som vi säkert vet är att det absolut inte är nyttigt i alltför unga år. Detta med anledning av att det till och med kan vara skadligt. Här finns det då de som har sett koppling mellan ADHD och för mycket telefon i alltför unga år. Nu är detta något som naturligtvis inte bara gäller ADHD utan här handlar det om allt från koncentrations problem till mera grava symptom. Om du har barn som sitter mycket och tillbringar sin tid i telefonen och lyssnar på Youtube. Ja, då har du säkert fått erfara hur många gånger du måste ropa på dem innan de svarar. Bara där ser du hur mobiler och Internet kan påverka barns och ungas omgivning.

Hur som helst är det väl nu inte bara negativt med en mobil för barn. Även när de kikar på Youtube så kan ju detta vara något roligt och underhållande. Det handlar helt enkelt om att göra allt med måtta. Det kan ju inte vara mera skadligt att se på Youtube videos i 1-2 timmar än det är att se barnprogrammen på TV. Trots allt är det ju en skärm som de kikar på. Nu är det ju faktiskt också så att en mobiltelefon till ditt barn också kan fylla en funktion som är bra. I det fallet handlar det om att använda telefonen till det som den är till för.

Positiva effekter av att ge dina barn en mobiltelefon

När det handlar om de positiva sakerna som det kan medföra att ge dina barn en mobiltelefon. Ja, då handlar detta naturligtvis om att de har en möjlighet att ringa dig om det behövs. Detta kan de klara även i mycket unga år, eftersom du enkelt kan skapa en snabbuppringning de känner till. Här kan de då genom bara två knapptryck ringa direkt till dig. Detta kan exempelvis vara bra om du tappar bort dem i stormarknaden. Här kan de då istället för att säga till personalen ringa dig direkt. När de sedan blir lite större så kommer de att kunna ringa från kompisar när de blir försenade eller när de vill något annat.

Här kommer de också att kunna lära sig skicka textmeddelanden som SMS och MMS, vilket också är något som alltid används i dagens moderna samhälle. Det handlar helt enkelt om att lära sig använda en mobil på rätt sätt. Nu vet alla föräldrar att de barn som redan nått 14 årsåldern, förmodligen redan har en Facebooksida. I det fallet kommer telefonen att hjälpa dem hålla kontakten med både dig och sina vänner vara de än befinner sig. Helt enkelt finns det många saker som kan vara nyttiga och till hjälp när det gäller en mobil idag.

Barn gillar att styla telefonen

Något som kommer att vara helt garanterat är att de unga barnen och tonåringarna kommer att älska sin mobil. De kommer att gilla den så mycket att de vill göra den personlig. Detta betyder då att styla sin mobil. Det första de behöver då kommer att vara olika neonfärgade fodral. Detta till motsats från din som satsar på ett plånboksfodral och skärmskydd. Hur som helst ska du alltid påtala att de måste använda ett skärmskydd. När de sedan gillar de neonfärgade skalen, kommer de också att kunna välja de syntetiska fodralen som även kan användas som ställ när de vill kika på videos och andra klipp. Helt enkelt kommer det att finnas massor med olika produkter som de kan vilja köpa till sin kära mobil. Detta är helt enkelt något som hör åldern till.

Försäkringar för familjens mobiler

När det gäller mobiler så kommer det naturligtvis också vara fördelaktigt att försäkra dessa. Här kommer detta vara något som kan ingå i en så kallad drulle försäkring, men många gånger kommer det att finnas ett alltför högt belopp i självrisk på dessa. När det gäller elektroniska gadgets och mobiler, är det alltid bäst att försäkra dessa för sig, och välja en av de specialförsäkringar som finns för just dessa produkter. För det mesta kommer du att kunna köpa detta försäkringsskydd när du köper din mobil. I andra fall finns naturligtvis dessa hos många av de vanliga försäkringsbolagen.