Kategorier

Kalender

June 2021
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

4 enkla sätt att göra om badrummet

Ditt barns rum ska vara den plats där hen känner sig trygg och vill vara i, både med kompisar och själv. Ett lekvänligt rum som både med sina färger och innehåll ska bjuda in till lek varje dag! Om ditt barn inte trivs att vara inne i sitt rum så kan det vara en god idé att piffa till rummet, och gärna tillsammans med barnet då det kan vara en rolig aktivitet att göra tillsammans. Detta behöver inte heller varken vara så dyrt eller komplicerat, det finns många sätt att göra om ett barnrum på ett enkelt vis. Vi har därför 4 stycken tips som vi rekommenderar för att piffa upp barnrummet:

1. Måla möblerna
Ni behöver varken köpa nytt eller byta ut för att piffa om rummet. Ett enkelt sätt att förnya känslan i rummet är helt enkelt att behålla det som ni redan har, men måla om dem! På det här sättet så får sängen, skötbordet eller det lilla matbordet med tillhörande stolar ett helt nytt liv och blir dessutom helt unika – inga av ditt barns kompisar kommer att ha likadant! På det här sättet kan ditt barn få ett alldeles personligt rum med sina favoritfärger. Och lägg märker till det plural i ordet färger för eftersom det är ni själva som bestämmer så går det ju utmärkt att välja flera färger istället för bara en!

2. Förvaring
När det kommer till leksaker så är det en sak som alltid är säker: leksakerna kommer alltid att tröttnas på och bytas ut då både trenderna byts ut och barnen blir äldre med tiden. Men det går inte att ha en massa leksaker liggandes överallt i rummet, och förvaringen kommer inte alltid att räcka till. Detta är dock ett ypperligt tillfälle för dig och ditt barn att pyssla och snickra ihop något tillsammans! Gör en hylla tillsammans där hyllorna går att justera så att förvaringen på det sättet blir flexibelt. På hyllorna kan ni även sätta in backar eller lådor för att förvara alla leksaker som ni kan måla och designa hur ni vill. Vad sägs som att sätta handtag på lådorna till exempel? Att välja mellan alla de handtag som finns på sidor som barahandtag.se är bara det en rolig sak att göra tillsammans!

3. Belysningen
Ett helt rum kan ändras med hjälp av belysningen, och med rätt belysning kan ett tråkigt rum förvandlas till barnets favoritrum istället. Använd gärna ett mjukare och varmare ljus för att skapa en riktig myskänsla i rummet, gärna i form av så kallade fairylights som går att sätta upp på väggen, fönstret, eller till och med på barnets säng. Även belysning som gör att barnet känner sig tryggare i rummet när det är mörkt är en bra idé att installera. För det här räcker det med en enkel nattlampa, men en rolig sak är att fästa små stjärnor i taket som lyser upp så fort det blir mörkt – både mysigt och praktiskt!

4. Piffa upp väggarna
Många väljer idag att ha enfärgade väggar vilket kanske inte alltid är så roligt för just barn när de är små. Istället för att tapetsera om i hela rummet kan det då vara en god idé att sätta upp väggdekor som både är lätta att sätta upp och att ta ner igen sen när ni vill det. Det finns flera olika mönster, former och färger för att passa just ditt barn. Sen är det alltid roligt att dekorera väggarna med lite tavlor också, det kan verkligen göra stor skillnad i rummet! Varför inte rama in några teckningar eller målningar som ditt barn har gjort själv eller som ni har gjort tillsammans?